„Câte bijuterii pot purta simultan?”

Este întrebarea care frământă foarte multe reprezentante ale sexului frumos si pentru că nu există o explicație standard am considerat important sa vedem în ce mod pot fi purtate și asortate bijuteriile astfel încât să vă facă să fiți încrezătoare și atrăgătoare.

Înainte de a începe, vrem să vă reamintim de un sfat, credem noi util, dat de celebra Coco Chanel: Înainte de a ieși din casă, uită-te în oglindă și scoate un accesoriu.

Nu purta mai mult de o bijuterie de dimensiuni mari

Bijuteriile – cerceii, colierele, pandantivele, brățările, brosele – ar trebui folosite ca puncte focale, de interes in tinuta. Prea mici, nu sunt observate; prea multe si prea imprastiate, distribuie atentia.

Analizează punctele tale forte și ce ai dori să subliniezi prin ținutele tale. Dacă vrei sa scoți în evidență decolteul sau ochii, nu purta coliere sau cercei statement. Dacă porți haine sofisticate este bine să nu porți bijuterii care ies în evidență prea tare, pentru efectul stilistic va fi contrar celui dorit.

Înainte de a începe să te îmbrăci, gândește-te la ce obiect vrei cel mai mult să porți oriunde ai merge.

Dacă dorești să porți o anumită bijuterie, trebuie să îți alegi îmbrăcămintea în funcție de aceasta. În cazul în care alegi mai întâi hainele, va trebui să potrivești cu ele bijuteriile și accesoriile.

Bijuteriile și accesoriile potrivite vor transforma complet orice ținută oricât de banală ar fi ea. Poți alege bijuterii care să dea viață unei ținute simple sau să faci o combinație și potrivire de bijuterii pentru un aspect mai sofisticat.

Dacă porți bijuterii destinate să atragă atenția, atunci cel mai bine este de obicei să te concentrezi vizual pe o zonă a corpului asupra căreia vrei să atragi atenția: gât, urechi, mâini etc.

De exemplu, dacă porți un colier îndrăzneț, alege inele și cercei mai subtili. Sau ai putea chiar să renunți complet la ele.

Nu neglija cerceii! Aceste accesorii sunt de obicei în câmpul vizual pentru oricine îți vorbește, așa că sunt cu adevărat importanți. Ar trebui să alegi cercei care să îți încadreze fața și să îți complimenteze culoarea ochilor și tonul pielii.

Este la modă să amesteci aurul alb cu cel galben și argintul cu aurul. Nu este nevoie să rămânem la toate bijuteriile din argint, toate bijuteriile din aur sau toate bijuteriile din aur roz.

Cel mai bun sfat? Fii întotdeauna tu și nu urma orbește tendințele în detrimentul propriului gust și personalitate. Inventează-ți propriul stil care ți se potrivește și te face să te simți încrezător.