Colecția de bijuterii ale Reginei Elizabeta a II-a și Bijuteriile Coroanei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost înmormântată purtând doar două bijuterii cu valoare sentimentală, susțin experții, deși colecția sa personală de bijuterii este de-a dreptul impresionantă.

Verigheta Reginei este realizată din aur galez, continuând o tradiție regală care datează din 1920. În 1947, la nunta sa, prințesa Elisabeta a primit din partea soțului său verigheta realizată din aur provenit de la mina Clogau St. David din Țara Galilor.

Inelul de logodnă al Reginei, primit de la soțul său când a fost cerută în căsătorie, va ajunge cel mai probabil la prințesa Anne. Inelul i-a aparținut lui Alice de Battenberg, mama prințului Phillip, duce de Edinbourg.

Verigheta, cerceii, dar și inelul de logodnă, fac parte colecția privată de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta conține aproximativ 300 de piese, inclusiv 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele. Când nu erau purtate de monarh, aceste bijuterii erau depozitate în Galeria Reginei din Palatul Buckingham.

Deși cele mai spectaculoase bijuterii purtate de Regină au fost diamante, safire și smaralde, prima ei iubire au fost perlele.

Când bunicul ei, regele George V, și-a sărbătorit Jubileul de Argint, în 1935, el le-a dăruit ambelor nepoate Elizabeth și Margaret, câte un colier cu trei șiruri de perle. Au fost primele bijuterii ale viitoarei regine a Regatului Unit.

Pe lângă acest colan, regina Elisabeta mai deținea două bijuterii cu perle – colierul Queen Anne, care datează din secolul al XVIII-lea și colierul Queen Caroline, ambele primite de la tatăl său ca și dar de nuntă.

Dar, pe lângă perle, Regina avea o gamă largă de coliere opulente, inclusiv seturile uimitoare primite la încoronarea ei în 1953.

Un set impresionant este format din pietre acvamarin. Acesta a fost primit cadou de la președintele Braziliei, la încoronarea din 1953.

Colierul a fost realizat de Mappin & Webb în Rio de Janeiro, iar pietrele acvamarin sunt înconjurate cu diamante și platină. Colanul are și cercei asortați, iar în 1958, a primit și o broşă mare și o brățară, realizate în același stil. Pietrele acvamarin din colier sunt sunt perfecte și se spune că a fost nevoie de un an pentru a le aduna din minele din Brazilia.

Broșele, purtate de obicei pe umărul stâng, erau preferatele Reginei și experții estimează că ar avea peste 100 în colecția ei privată.

Mulți au sugerat că regina ar fi încercat să trimită mesaje cu selecția ei de broșe.

De exemplu, unii comentatori au subliniat faptul că Regină a ales să poarte o broșă primită de la Barak Obama în timpul întâlnirii sale cu Donald Trump în 2019.

Colecția privată este diferită de Bijuteriile Coroanei. Acestea sunt ținute în Turnul Londrei și datează din al XVII-lea, colecția include peste 23.000 de diamante, safire și rubine.

Încrustată cu aproape 3.000 de pietre prețioase, printre care 2700 de diamante și 300 de safire, smaralde și rubine, Coroana era purtată de Regină o singură dată pe an, cu ocazia ceremoniei de Deschiderea a Parlamentului.

Orbul și Sceptrul Suveranului vor fi, de asemenea, pe sicriu. Diamantul de pe sceptru – Cullinan 1 – a fost tăiat din cel mai mare diamant brut găsit vreodată, este vorba de un diamant descoperit în Africa de Sud în 1905.Diamantul măsoară 5,9 centimetri (2,3 in) lungime și cântărește 530,4 carate (106,08 g).

Una dintre broșele emblematice ale Reginei a fost Broșa Cullinan V, care era o formă de inimă neobișnuită și distinctă.