O întrebare pe care și tu ți-ai pus-o: bijuterii de aur sau bijuterii de argint?

Bijuteriile de aur și argint pot fi accesorii minunate, iar alegerea lor poate fi influențată de mai mulți factori, cum ar fi culoarea pielii, culoarea ținutei sau chiar tonul general al evenimentului sau momentului zilei. Iată câteva recomandări generale:

BIJUTERII DE AUR

 1. În timpul zilei:
  • Bijuteriile de aur mai subtile, precum cerceii mici sau colierele delicate, sunt potrivite pentru aspectele zilnice sau evenimentele mai puțin formale.
 2. Ținute elegante și formale:
  • Aurul este adesea asociat cu eleganța și poate completa o ținută de seară sau de ocazie specială. Bijuteriile de aur mai masive sau cu pietre prețioase pot adăuga strălucire și rafinament.
 3. Culoarea pielii:
  • Aurul se potrivește în general mai bine cu tonurile de piele calde. Dacă ai tonuri calde în piele (nuante de galben sau auriu), aurul va arăta foarte bine.

BIJUTERII DE ARGINT

 1. În timpul zilei sau în medii mai informale:
  • Bijuteriile de argint sunt excelente pentru o ținută casual. Sunt mai discrete și pot completa bine un outfit de zi cu zi sau o întâlnire relaxată.
 2. Ținute monocolore sau în culori reci:
  • Argintul poate oferi un contrast frumos cu ținutele în culori reci. Dacă porți mult albastru, gri sau alte culori reci, bijuteriile de argint pot să iasă în evidență într-un mod plăcut.
 3. Culoarea pielii:
  • Argintul este versatil și se potrivește unei game mai largi de tonuri de piele. Dacă ai tonuri reci în piele (nuanțe de roz sau albastru), argintul poate fi alegerea ideală.

În general, alegerea între aur și argint poate fi influențată și de preferințele personale. Uneori, combinarea celor două metale poate crea un aspect interesant și echilibrat.

Indiferent de reguli, cel mai important lucru este să te simți confortabil și încrezător în bijuteriile pe care le porți!