Verighetele. Tradiții, simboluri și superstiții de care să ții cont pentru o căsnicie fericită

Verighetele și puterea lor au fascinat dintotdeauna. Să nu uităm că obiceiul mirilor de a-și pune verighete este un obicei ce datează din cele mai vechi timpuri, simbolizând legătura dintre cei doi soți și promisiunea pe care aceștia au făcut-o în fața lui Dumnezeu, în momentul cununiei religioase.

Forma verighetelor. Aceste bijuterii au fost gândite sub forma unui cerc perfect, fiind simbolul veșniciei.

Puterea verighetelor. Se spune că, dacă ții mâna cu verigheta și un fir de busuioc pe o zonă dureroasă, cum ar fi stomacul sau tâmplele, și te rogi, obiectele sfințite au puterea să alunge durerea și să te facă să te simți mai bine.

Cum se poartă verigheta. Verigheta se poartă întotdeauna pe degetul inelar de la mâna stângă și se spune că din momentul căsătoriei, mirii nu au voie să dea jos bijuteria de pe deget, lucru care ar putea duce la, cred superstițioșii, la probleme în cuplu și căsnicie nefericită.

Verighetă pierdută sau împumutată. Despre cei care pierd verigheta se spune că vor avea parte de certuri și chiar pot ajunge la despărțire, lucru care este valabil și în cazul în care verigheta este împrumutată altei persoane.

Mărimea verighetei. Viitorii miri trebuie să aibă grijă, cred superstițioșii, la mărimea verighetelor. Se pare că o verighetă mult prea mică poate fi semnul unei căsnicii plină de gelozie, iar acest lucru poate duce în final la distrugerea familiei.

Verighetele se cumpără de către miri împreună și niciodată într-o zi de vineri. O superstiție spune că aduce ghinion ca viitoarea mireasă să cumpere singură verighetele. Verighetele ar trebui alese întotdeauna de cei doi parteneri, asta pentru a avea o căsnicie fericită și lipsită de probleme. În plus, o altă superstiție atrage atenția că verighetele nu ar trebui cumpărate într-o zi de vineri, acest lucru fiind considerat un semn rău.